Σπίρτζης: Σε Νέα Βάση το Ασφαλιστικό των Μηχανικών

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει σε νέα κατεύθυνση το θέμα των οφειλών των μηχανικών στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, ενώ παράλληλα μίλησε για τις διώξεις εκπροσώπων του ΤΕΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ, που διώκονται ποινικά για τις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ, οι οποίες έγιναν για την προάσπιση του δικαιώματος των μηχανικών σε εργασία, ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ υπογράμμισε ότι τόσο αυτός όσο και η γενική γραμματέας Μεταφορών, Πέτη Πέρκα και άλλα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ έχουν λάβει κλήση από την εισαγγελία στο πλαίσιο ανάκρισης για τις κινητοποιήσεις που είχε κάνει το ΤΕΕ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις πρόσφατες αναδρομικές χρεώσεις του ΤΣΜΕΔΕ προς τους μηχανικούς ως «έργα και ημέρες» της προηγούμενης κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι πλέον η διοίκηση του Ταμείου έχει
αλλάξει και τόνισε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο σε « διαφορετική κατεύθυνση», σύμφωνα με νέες διοικητικές και νομικές διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι το ΤΕΕ, σε συνέχεια συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του α΄ αντιπροέδρου της ΔΕ ΤΕΕ, που ασκεί καθήκοντα προέδρου ΤΕΕ Θ. Σεραφίδη και του προέδρου της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Γ. Κυριακόπουλου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έχει λάβει κυβερνητικές δεσμεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες: Το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Το ΤΕΕ σημειώνει εξάλλου ότι το σχέδιο αυτό έχει ήδη καταστεί ανενεργό και ανεφάρμοστο από τις επιτυχημένες θεσμικές παρεμβάσεις και τους αποτελεσματικούς αγώνες του ΤΕΕ και των μηχανικών των τελευταίων ετών.



Σχόλια