Αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τεχνική ενημέρωση, στείλτε μας το mail σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: civilenglar@gmail.com

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

To Άρθρο 4 (2% υπέρ Τ.Ε.Ε) Απορρίφθηκε...Αύριο!!!!!!!

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ. 

Απορρίφθηκε η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) (καθώς και το ΕΤΑΑ Μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Απορρίφθηκε και το άρθρο 4
 
Απορρίφθηκε επίσης οριακά το άρθρο 4 που αφορά τις εισφορές του ΤΕΕ, το οποίο αρχικά έγινε δεκτό εκ παραδρομής, από λάθος του προεδρεύοντος Ι.Τραγάκη. 

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη ότι έγινε… λάθος και το άρθρο αυτό δεν ψηφίστηκε. 

Η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση δεν έγινε όμως αμέσως, αλλά θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ειπώθηκε από τον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη, ότι το άρθρο 4 (που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ) «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ναι».
 
Συγκεκριμένα ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι επί συνόλου 293 βουλευτών, οι 146 ψήφισαν «ναι», 121 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 26 βουλευτές δήλωσαν «παρόντες». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό.

Έγινε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό. Μετά το γεγονός αυτό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν μάλιστα και την παραίτηση του κ. Τραγάκη.
http://polytexnikanea.gr/WP2/2012/10/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%C%81%CE%AC/

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου