Καταβολή 2% Υπέρ Τ.Ε.Ε. στην Εθνική Τράπεζα

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ συναδέλφων σχετικά με την απόδοση ή όχι του 2% υπέρ Τ.Ε.Ε. αναρτήσαμε σήμερα σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και την ακόλουθη διευκρίνιση προς τους συναδέλφους από το Περιφερειακό Τμήμα Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
 
Η δΙχογνωμία έγκειται στο γεγονός πως στον Ν.Ν.4093/2012 Παρ. Η6, Άρθρου 1, Εδάφιο 4 (ΦΕΚ Α 222/12-11-2012), αναφέρεται, "...Οι εισφορές που από την ισχύουσα νομοθεσία υπολογίζονταν σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί της συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής των μη­χανικών δεν εισπράττονται εφεξής υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.)...", κάνοντας πολλούς συναδέλφους να πιστεύουν πως συνεχίζουμε να αποδίδουμε την εισφορά, αλλά απλά δεν θα εισπράττεται για λογαριασμό του Τ.Ε.Ε.
 
Προφανώς ανάλογη άποψη έχουν και στην Εθνική Τράπεζα, αφού ενημερωθήκαμε από συναδέλφους, πως δεν δέχτηκαν την κατάθεση αμοιβών χωρίς και την απόδοση της εισφοράς του 2%.

Διαβάστε την σχετική διευκρίνιση που αναρτήθηκε χθες στην ηλεκτρονική σελίδα του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία,
 
"Σχετικά με την κατάργηση του 2% υπέρ ΤΕΕ, διευκρινίζεται ότι το γραφειοκρατικό πρόβλημα της αναγραφής αυτού (του 2%) στο ένταλμα πληρωμής, υπερκεράσεται στην Τράπεζα με υπεύθυνη δήλωση του Μηχανικού στην οποία δηλώνεται ότι δεν επιθυμείται η καταβολή αυτού. Σκόπιμο είναι σε αυτή να αναφέρεται ότι τούτο πηγάζει από την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 παράγραφος Η.6. άρθρο πρώτο, εδάφιο 4 (ΦΕΚ Α222/12-11-2012) όπου γίνεται η σχετική πρόβλεψη.Αυτή είναι πρακτική κάποιων υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, ενώ σε άλλα δεν ζητείται καν η υπεύθυνη δήλωση."  
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στον παρακάτω σύνδεσμο.
 
 





Σχόλια