Κινέζοι Θέλουν να Επενδύσουν σε Εργοστάσιο Φωτοβολταϊκών στην Παλαιοσαμαρίνα Τρικάλων. Ξεκίνησαν οι Αντιδράσεις

Απόβαση στον κάμπο της Θεσσαλίας θέλουν να κάνουν οι Κινέζοι, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για επένδυση εταιρίας κινεζικών συμφερόντων σε πάρκο φωτοβολταϊκών στην Παλαιοσαμαρίνα Τρικάλων, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ.
 
Η επένδυση αυτή όμως φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς η χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου φαίνεται ότι θα γίνει δίπλα στον ΧΥΤΑ Δ. Θεσσαλίας και εντός περιοχής Natura.

Για το λόγο αυτό ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων, κ. Χρ. Μιχαλάκη κατέθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας", Κώστας Πουλάκης, με την εν λόγω επένδυση.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πουλάκης, "τόσο από το ύψος της επένδυσης (περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ) όσο και κυρίως - από τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου (δίπλα στον ΧΥΤΑ Δ. Θεσσαλίας και εντός περιοχής Natura), ανακύπτουν εύλογα ερωτηματικά" και ζητά από τον κ. Μιχαλάκη να πληροφορηθεί εάν είναι ενήμερη η Περιφερειακή Αρχή για την πραγματοποίηση της εν λόγω επένδυσης και τις λεπτομέρειές της, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης και υλοποίησης του έργου, ποιος είναι ο φερόμενος κύριος του έργου, ποια η ακριβής τοποθεσία του και τι έκταση καλύπτει αυτό, εάν πράγματι το έργο βρίσκεται σε περιοχή εντός του δικτύου Natura 2000, καθώς και εάν είναι συμβατό τόσο με τους όρους και τους κανόνες που ισχύουν εντός των περιοχών Natura, όσο και με τις επιπλέον τεχνικές (ασφάλεια, προδιαγραφές κ.λπ.) και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, ενόψει της γειτνίασης της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών με τον ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση.

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=6952

Πηγή: http://www.buildnet.gr/

Σχόλια