Εντοπίστηκαν 1.047 Αυθαίρετα σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, "έπιασε δουλειά", για να εντοπίσει τα αυθαίρετα που δεν μπορούν να "τακτοποιηθούν" μέσω του ν. 4014/11.
 
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή αυθαίρετης δόμησης σε δάση και αιγιαλούς, που έχει κάνει τεχνική υπηρεσία, από την οποία ήδη έχουν καταγραφεί 1.047 αυθαίρετα σε 12 νομούς και έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία φθάνει ως τον ακριβή εντοπισμό τους στον χάρτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" "η τεχνική υπηρεσία της συγκεκριμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει μια ακόμα πρωτιά, καθώς με ίδια μέσα δημιούργησε ένα λογισμικό που θα μπορούσε να κρίνει τη "βαρύτητα" του κάθε αυθαιρέτου, ώστε να καθορίζεται η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις. Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν ζητήσει ανάλογα στοιχεία από όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αλλά οι περισσότερες κωφεύουν...
 
Το τελευταίο έτος οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν ξεκινήσει προσπάθεια καταγραφής των αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς (τα οποία βέβαια δεν μπορούν να "τακτοποιηθούν" μέσω του ν. 4014/11). Ανάλογη μελέτη είχε κάνει το 2011 και η WWF Ελλάς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθήνας μόνο για την Αττική - ουδέποτε αξιοποιήθηκε. Στο πλαίσιο λοιπόν των επαφών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος κοινοποίησαν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής τη δουλειά που έχει γίνει από τη διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου. Ας δούμε ορισμένα από τα στοιχεία:
 
Συνολικά καταγράφηκαν 1.047 αυθαίρετα: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 473, Δυτ. Ελλάδας 315 και Ιονίου 259. Τα 880 από τα 1.047 αυθαίρετα βρίσκονται σε αιγιαλό και παραλία, ενώ τα 167 σε δάση.
 
Διαβάστε περισσότερα...
 
 

Σχόλια