Απόφαση 3ης Γενικής Συνέλευσης και Δ.Σ. Σ.Π.Μ.Ε. Τμήμα Λάρισας

Μετά την σημερινή Γενική Συνέλευση που αφορούσε στα θέματα:

1) Ασφαλιστικές εισφορές Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

2) Λειτουργία του Τ.Ε.Ε.

διαμορφώθηκαν οι παρακάτω προτάσεις κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κατατεθούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου, στην συγκέντρωση που έχει συγκαλέσει το Τ.Ε.Ε. Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας, στις 28 Μαρτίου, όπου θα συναποφασίσουμε το "Πλαίσιο θέσεων και πρωτοβουλιών-κινητοποιήσεων".

1)    Να μην εξοφληθεί κανένα ειδοποιητήριο του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. με τις νέες αυξημένες εισφορές.

      Το Τ.Ε.Ε. Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας να καλύψει νομικά τα μέλη του ώστε να έχουν την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματός τους, χωρίς την εξόφληση του τρέχοντος εξαμήνου, αλλά και στις δικαστικές προσφυγές στις οποίες θα προβούν για την κατάργηση των παράλογων αυξήσεων που έχουν επιβληθεί.

2) Το Τ.Ε.Ε Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας να ανακαλέσει άμεσα εγγράφως τους εκπροσώπους Τ.Ε.Ε./Συλλόγων από όλες τις επιτροπές "θεμάτων πίεσης" του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

3)   Στοχευμένο μπλοκάρισμα σημαντικών δημοπρασιών έργων & μελετών.

      Το Τ.Ε.Ε Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας να μην ορίσει εκπροσώπους του στις επιτροπές δημοπρασιών που αφορούν στα εν λόγω έργα. 

4)  Συμμετοχή των συναδέλφων στο σύνολο των κινητοποιήσεων που θα αποφασισθούν στην συνάντηση της 28 Μαρτίου.


Σημείωμα Δ.Σ.

Καμία από τις παραπάνω κινητοποιήσεις δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη χωρίς την παρουσιά όλων των συναδέλφων.

Η απρόσμενα μικρή συμμετοχή στην σημερινή συνέλευση, αν αναλογιστεί κανείς την σημασία του θέματος για την οποία διοργανώθηκε, αλλά και το "μέγεθος" του Συλλόγου μας, μόνο ενθαρρυντική δεν είναι για την διεκδίκηση καλυτερων επαγγελματικών συνθηκών στο μέλλον.

Εύλογα μας δημιουργείται η απορία, εάν ζητήματα όπως το ασφαλιστικο, η υποβάθμιση της επαγγελματικής υπόστασης του Πολιτικού Μηχανικού, η διαφαινόμενη αναστολή λειτουργιάς του Τ.Ε.Ε και των Επιστημονικών Συλλόγων, αποτελούν προβλήματα μόνο των μελών του Δ.Σ. και των συναδέλφων που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση.......   




         

Σχόλια