Ενημερωτική Εκδήλωση της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. στον Δήμο Αγιάς

Ενημερωτική εκδήλωση για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο των Μέτρων 311, 312, 313 του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013» Αλέξανδρος Μπαλτατζής, θα πραγματοποιηθεί από την «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Χρυσαλλίδα» του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στις περιοχές ΟΠΑΑΧ, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός επενδύσεων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στα 14.400.000 ευρώ με διαθέσιμη δημόσια δαπάνη 7.200.000 ευρώ (εθνική και κοινοτική συμμετοχή). Το ποσοστό ενίσχυσης, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι 50%.

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και για τον Δήμο Αγιάς οι περιοχές στις οποίες μπορούν να υλοποιηθούν επενδύσεις είναι οι Τοπικές Κοινότητες Ανατολής, Γερακαρίου, Δήμητρας, Ελάφου, Καρίτσας, Μαρμαρίνης, Μεγαλόβρυσου, Μελιβοίας ,Μεταξοχωρίου, Νερόμυλων, Ομολίου, Ποταμιάς, Στομίου, Σωτηρίτσας.

Για το Μέτρο 311«Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες», οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν ενδεικτικά την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε επιλεγμένους κλάδους, καθώς και στη βελτίωση της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους. Ενδεικτικές δράσεις στο Μέτρο 311 είναι: καταλύματα, καφενεία, ταβέρνες, παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια, ξυλουργεία, μικρές βιοτεχνίες παρασκευής ζυμαρικών – μαρμελάδων κλπ. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Νέοι Γεωργοί στο πλαίσιο του καθεστώτος ενίσχυσης του Μέτρου 112 Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2007-2013.

Για το Μέτρο 312 «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» οι επενδυτικές δαπάνες ενδεικτικά αφορούν ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους.

Ενδεικτικές δράσεις στο Μέτρο είναι παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια, ξυλουργεία, μικρές βιοτεχνίες παρασκευής ζυμαρικών – μαρμελάδων, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους, δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας. Δικαιούχοι του Μέτρου είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3 που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Για το Μέτρο 313 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων», οι επενδυτικές δαπάνες ενδεικτικά, αφορούν την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα της τουριστικής υποδομής. Ενδεικτικές δράσεις στο Μέτρο είναι καταλύματα, καφενεία, ταβέρνες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κλπ.

Δικαιούχοι του Μέτρου είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3, που δύνανται να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων είναι η 24η Απριλίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες για τις Προσκλήσεις Υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης στην τοπική Αντένα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, που είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας στα γραφεία της: Δ. Βλαχοδήμου 1 Ελασσόνα, τηλέφωνα 2493025047, 2493024222 και Σωκράτους 111 Λάρισα, τηλέφωνα 2410284696, 2410284824 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχόλια