Συνάντηση Δ.Σ. με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γαλάτο Α.

Εκφράσαμε την διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά μας για την συνεχιζόμενη στάση της Δ/νσης Πολεοδομίας να μην δέχεται Αρχιτεκτονικές Μελέτες που αφορούν στην έκδοση Αδειών Δόμησης για κτίρια που βρίσκονται εντός της περιοχής του "Ιστορικού Κέντρου" της Λάρισας και οι οποίες έχουν συνταχθεί από Πολιτικούς Μηχανικούς.

Καταθέσαμε στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο το σύνολο των εγγράφων που αποδεικνύουν την ορθότητα των επιχειρημάτων μας σε ότι αφορά στην εφαρμογή του Άρθρου 8 Παρ. 2 του Ν. 4030/2011 και του ζητήσαμε να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε άμεσα να δοθεί οριστική λύση σε ένα θέμα που έχει εγκλωβίσει επαγγελματικά τους Συναδέλφους της Λάρισας και θίγει την επιστημονική τους υπόσταση.

Ο κ. Γαλάτος δεσμεύθηκε πως θα απαντήσει στο αίτημα μας, μετά από τις επαφές που θα έχει με την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας.

Επίσης, δηλώσαμε εκ των προτέρων συμμέτοχοι σε κάθε πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολεοδομίας που θα διεκολύνει την αποτελεσματικότερη συνεργασία των συναδέλφων με της υπηρεσίες της.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν οι Καρτσαφλέκης Γ. και Κόκκαλης Ε.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους στους οποίους έχουν συσταθεί Δ/νσεις Πολεοδομιών.
  

Σχόλια