Αναστολή Λειτουργίας του Περιφ. Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Τ.Ε.Ε.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση.

"Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε τα Μέλη του Τμήματός μας καθώς και τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Τ.Ε.Ε. κατά το χρονικό διάστημα 29/05/2013 έως και 31/05/2013 κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος.
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε αυτήν την κίνηση μιας και η παρελκυστική τακτική της Κυβέρνησης έχει οδηγήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να μην έχει εγκεκριμένο Προϋπολογισμό, έξι μήνες μετά την κατάθεσή του από την Κεντρική Διοίκηση στα συναρμόδια Υπουργεία και κατά συνέπεια, στην αδυναμία του Τεχνικού Επιμελητηρίου να ικανοποιήσει ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας του. Υπενθυμίζουμε ότι το Τ.Ε.Ε. δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης αποστέρησαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο το 60-70% των εσόδων του.  



Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει αμέσως και εμπράκτως, εάν πιστεύει στην ανεξαρτησία και ακηδεμόνευτη τοποθέτηση των Επιστημονικών Φορέων, ως βασικό συστατικό της Δημοκρατίας.
Απευθύνουμε, μάλιστα, προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση πως εάν θεωρεί ότι μέσω της απαξίωσης και του κατακερματισμού του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα μπορέσει να φιμώσει τη φωνή των ελεύθερα σκεπτόμενων Επιστημόνων, κάνει λάθος. Η δράση του Τεχνικού Επιμελητηρίου μέχρι τώρα αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη σε αυτό.
Έστω και τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να δείξουν το σεβασμό που αναλογεί σε ένα φορέα ο οποίος μετά από ενενήντα χρόνια λειτουργίας έχει συνδέσει την ύπαρξη του με την ανάπτυξη της Χώρας και την επαγγελματική καταξίωση χιλιάδων Επιστημόνων εντός και εκτός Ελλάδας.
Έστω και τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει ουσιαστικό και χωρίς προσχήματα διάλογο με τη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους φορείς της περιοχής να τοποθετηθούν δημόσια για το εάν πιστεύουν στη συνέχιση της υπόστασης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως Ανεξάρτητου Θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας ή συναινούν στην παύση της λειτουργίας του μιας και δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, στοιχειωδώς, στις λειτουργίες που προκύπτουν από το ρόλο του.
Η σιωπή εκ μέρους των φορέων της συντεταγμένης Πολιτείας και κυρίως, των Βουλευτών που στηρίζουν την Κυβέρνηση αποτελεί πλέον, συναίνεση και σαφής απαξίωση της συνεισφοράς του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη της Χώρας και στην προστασία του περιβάλλοντος και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται από εδώ και στο εξής.

Ο Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΕ


Δρ. Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης
Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός"

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teepatra

Πηγή: http://portal.tee.gr/

Σχόλια