Υ.Π.Ε.Κ.Α.: Τροποποίηση Διατάξεων για τις Δασικές Εκτάσεις

Εκτάσεις που έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από το 1975, δεν κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες, σύμφωνα με όσα προβλέπει η αλλαγή που υιοθέτησε το ΥΠΕΚΑ στο ν. 3889/2010 για τη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο καταργείται ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και στη θέση του συστήνεται ανώνυμος εταιρεία με τίτλο «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ».
Με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το παλαιό νομικό πρόσωπο στη νέα εταιρεία και τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 3316/2005 για τις δημόσιες συμβάσεις εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών υπηρεσιών, καθώς και οι διατάξεις του ν. 3889/2010 για τη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.

(Το Άρθρο 10 αναφέρεται στις Άδειες Δόμησης με παραχώρηση λωρίδας σε κοινή χρήση)

 
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η αλλαγή που προαναφέρθηκε για τις εκτάσεις που έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από το 1975 και καταγράφεται και η κατάρτιση ειδικού μητρώου διαπιστευμένων μηχανικών, οι οποίοι θα παρέχουν υποστηρικτικές τεχνικές υπηρεσίες στα Κτηματολογικά Γραφεία.



Δείτε το σχέδιο νόμου παρακάτω.


Το Άρθρο 10 αναφέρεται στις Άδειες Δόμησης με παραχώρηση λωρίδας σε κοινή χρήση.

Σχόλια