O Σύλλογος Συμμετέχει στην Ενίσχυση της Προσπάθειας του Ιατρού κ.Δαλαμάγκα Κ.

O Σ.Π.Μ.Ε. Τοπικό Τμήμα Λάρισας, ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αφορά στην οικονομική ενίσχυση του συμπολίτη μας ιατρού κ. Δαλαμάγκα Κυριάκου, τμήμα της οποίας παραθέτουμε.
«Ο κ. Δαλαμάγκας θα μεταβεί τον Σεπτέμβριο στο University College of London (2ο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη και το 1ο στην Νευρολογία) με σκοπό την εκπλήρωση του ΜSc ίn Νanotechnology and Regenerative Medicine το οποίο είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι η εισαγωγή στην αναγεννητική ιατρική, ενώ στο δεύτερο μέρος του ΜSc, η διεξαγωγή έρευνας στην νευροαναγέννηση, ανάπτυξη ιστών και οργάνων.
Ο κ. Δαλαμάγκας, έχοντας υποστεί κάκωση νωτιαίου μυελού από τα λυκειακά του χρόνια, έχει υψηλό προσωπικό κίνητρο και επιθυμεί να επιδοθεί σε ανώτατη έρευνα πάνω στον πολλά υποσχόμενο τομέα της νευροαναγέννησης, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη πρωτότυπων θεραπειών στη Νευρολογία, καθώς και να εξειδικευθεί στη Νευρολογία με περαιτέρω υποεξειδίκευση στην παραπληγιολογία.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας με άριστα. Είναι ο πρώτος απόφοιτος της Ιατρικής Λάρισας που, παρά τη βαριά του αναπηρία, πέρασε και τα τρία στάδια των Αμερικανικών Εξετάσεων Ιατρικής (USMLE) κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, με αποτέλεσμα να αναγνωρισθεί από την Αμερικανική Ένωση Ιατρών, ως ισάξιος Αμερικανού ιατρού.
Η οικονομική δυσπραγία που βίωσε ως φοιτητής και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα, οδήγησε πολλάκις στην οικονομική ενίσχυσή του μέσω υποτροφιών του Τμήματος, δεδομένης της εξαίρετης ακαδημαϊκής του πορείας. Δυστυχώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα, το Τμήμα Ιατρικής αδυνατεί να καλύψει ολοκληρωτικά το ποσό του μεταπτυχιακού προγράμματος καθώς και της περαιτέρω εκπαίδευσής του.
Για τους παραπάνω λόγους, η Γενική Συνέλευση κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να συμμετέχουν στην οικονομική ενίσχυση του πολλά υποσχόμενου ιατρού Κυριάκου Δαλαμάγκα».
Καλούμε τους Συναδέλφους Μηχανικούς που θέλουν να συνδράμουν οικονομικά  στην προσπάθεια του κ. Δαλαμάγκα να απευθυνθούν,
α)         Στην Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής Λάρισας
            κα Κοντογιάννη Αρετή
            τηλ: 2410685703, fax: 2410685546,
β)         Δαλαμάγκας Κυριάκος, Ιατρός
            τηλ: 2410235000, 6982302735
            e-mail: dalakir@gmail.com

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και επιστολή του κ.Δαλαμάγκα Κ.







Σχόλια