Aνακοίνωση

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις”, επιχειρήθηκε μία ακόμα προσπάθεια επαγγελματικού αποκλεισμού των Πολιτικών Μηχανικών.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στις 26/7/2013, επιχειρήθηκε να προστεθεί διάταξη με την οποία, εκτός των άλλων, απαιτείται αποκλειστικά υπογραφή Αρχιτέκτονα Μηχανικού σε όλες τις άδειες δόμησης ανέγερσης ειδικών κτιρίων ή προσθήκης σε αυτά, ανεξαρτήτως της θέσης αυτών,

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Παρ.21 Άρθρο 2 του Ν.Ο.Κ. «Ειδικά κτίρια είναι τα κτίρια, των οποίων η κύρια χρήση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής επιφάνειας δόμησής τους δεν είναι η κατοικία».

Η συντονισμένη αντίδραση των Περιφερειακών Τμημάτων του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (Λάρισας, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Λέσβου κα) απέτρεψε προς το παρόν την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να μιλάμε για οργανωμένη προσπάθεια υφαρπαγής των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

Προσπάθεια που ξεκίνησε με την ψήφιση του Άρθρου 8 Παρ. 2 του Ν.4030/2011, τις συνέπειες του οποίου βιώσαμε σε τοπικό επίπεδο στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Λάρισας και όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί με την ψήφιση ανάλογων τροπολογιών, χωρίς φυσικά να έχει προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος.

Σας καλούμε να παραμείνετε σταθερά απέναντι σε μεθοδεύσεις που οδηγούν στην συρρίκνωση της επαγγελματικής και επιστημονικής μας υπόστασης.


                                                             Eκ μέρους του Δ.Σ.
                                                                 Ο Πρόεδρος
                                                         Καρτσαφλέκης Γεώργιος  



     

Σχόλια