Νομοθετική Ρύθμιση για Προθεσμία Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών Παλαιότερων Ετών

Σχετικά με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.) και προ της δημοσίευσης του Ν 4030/2011 (νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης), το ΥΠΕΚΑ προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση της προθεσμίας έκδοσης των συγκεκριμένων αδειών μέχρι την 08 Φεβρουαρίου 2015 (τελική ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης).  

Ειδικότερα:

-           αφενός για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με τον ΓΟΚ προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4067/2012

-           αφετέρου για όσους πολίτες έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για την έκδοση άδειας οικοδομικών εργασιών προ της ημερομηνίας έναρξης του νόμου 4030/2011, όπου προβλέπεται διαφορετική διαδικασία έκδοσης αδειών και άλλα δικαιολογητικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπενθυμίζουμε, την από 27 Δεκεμβρίου 2012 επιστολή – παρέμβαση του Συλλόγου μας, (http://civilenglar.blogspot.gr/2012/12/blog-post_28.html), προς τον τότε Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. με την οποία αναδείξαμε την σημασία του προβλήματος, ζητήσαμε παράταση αρχικά στην εφαρμογή των διατάξεων του Γ.Ο.Κ. και οριστική επίλυση του ζητήματος με βασικά επιχειρήματα την δύσκολη οικονομική που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και πολίτες και την ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο την ανακοίνωση του Υ.Π.Ε.Κ.Α.


  

Σχόλια