Τ.Ε.Ε.: Πρόσκληση Εμπειρογνωμόνων για τη Κίνα

Το ΤΕΕ –με βάση τη νέα συμφωνία συνεργασίας που υπογράφθηκε πρόσφατα μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της China Association for the International Exchange of Personnel (CAIEP)- καλεί τα μέλη του να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων με την Κίνα. Τα μέλη του ΤΕΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πρέπει να έχουν τουλάχιστον δεκαετή πραγματική εμπειρία και να κατέχουν πλήρως την αγγλική γλώσσα (γλώσσα εργασίας και προφορικής και γραπτής επικοινωνίας). Όσοι έχουν αποστείλει βιογραφικό με βάση παλαιότερη σχετική ανακοίνωση μπορούν να το ξαναστείλουν επικαιροποιημένο.
Τα βιογραφικά σημειώματα τίθενται στη διάθεση κινεζικών οργανισμών και εταιριών, κρατικών ή ιδιωτικών, οι οποίες κάνουν την επιλογή των εμπειρογνωμόνων και σε συνεργασία μαζί τους καθορίζουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψής τους στην Κίνα.  Οι επισκέψεις διαρκούν συνήθως μία ή δύο εβδομάδες.
Τα έξοδα μετάβασης και παραμονής των εμπειρογνωμόνων στην Κίνα καλύπτονται από τον Κινεζικό Οργανισμό Διεθνών Ανταλλαγών Προσωπικού (CAIEP) σε συνεργασία με την εταιρεία που προσκαλεί τον εμπειρογνώμονα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, χρήση μέσων μεταφοράς και μικρή ημερήσια αποζημίωση για προσωπικά έξοδα). Για περιπτώσεις μεγαλύτερου χρόνου απασχόλησης προβλέπεται αμοιβή, που συμφωνείται μεταξύ της προσκαλούσας εταιρείας και του εμπειρογνώμονα. 
Στη θέση αυτή θα δημοσιεύονται οι περιλήψεις  περιγραφών έργων που έχουν αποσταλεί στο ΤΕΕ από Κινεζικούς φορείς και για τα οποία ζητούνται Έλληνες εμπειρογνώμονες. Εάν τα έργα αυτά εμπίπτουν στην περιοχή ειδικότητας και ενδιαφέροντός σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Δ/νση Θεμάτων ΕΕ & Διεθνών Σχέσεων στην ηλεκτρονική δ/νση greok@central.tee.gr



Πηγή: http://web.tee.gr/

Σχόλια