Νέα Διαδικτυακή Εφαρμογή για τη Θέαση των «Τελικών Στοιχείων Κτηματογράφησης»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για τηνανάρτηση των αναμορφωμένων κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε.
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ και η πληροφόρηση που θα παρέχεται θα είναι προσωποποιημένη. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα αφορούν σε :
α) Απόσπασμα του Κτηματολογικού Φύλλου (νομική πληροφορία).
β) Απόσπασμα χάρτη στον οποίο είναι οριοθετημένο το ακίνητο (χωρική πληροφορία).
γ) Ο ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου) του συγκεκριμένου ακινήτου.                                           
Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των Αρχικών Εγγραφών σε καθεστώς λειτουργίας. Σημειώνεται ότι, τα εκτυπώσιμα στοιχεία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συναλλαγή.                                                                                                                     
Η εφαρμογή θα τεθεί αρχικά σε λειτουργία για τις 16 περιοχές που εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου μέσα στο 2013 (10 Πρωτεύουσες Νομών και 6 πόλεις της Θεσσαλονίκης), οι οποίες είναι: Λάρισα, Καρδίτσα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Πύργος και Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία-Διαβατά (Θεσσαλονίκης).
Στο εξής, για τις περιοχές που εντάσσονται σταδιακά, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου. 


Σχόλια