Επιστολή του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας κ.Βαρνά Ι., προς τον Πρόεδρο ΔΕ-τομέα Μηχανικών & ΕΔΕ του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

''Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πολλές διαμαρτυρίες από συναδέλφους Μηχανικούς για το θέμα των Ασφαλιστικών εισφορών ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Α΄ εξαμήνου 2014 μετά την απόφαση σας να μην αποσταλούν ειδοποιητήρια προς τους ασφαλισμένους για την πληρωμή των εισφορών.
Καθώς καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα, ούτε εγγράφως, ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου και η προθεσμία εξόφλησης λήγει την 30/4/2014, επισκεφθήκαμε τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ Λάρισας και ενημερωθήκαμε προφορικά ότι η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί από τους ασφαλισμένους είναι η εξής: Να προσέλθουν στο τμήμα Εισφορών του Ταμείου όπου εκτυπώνεται το γραμμάτιο είσπραξης του αντίστοιχου εξαμήνου το οποίο εξοφλείται είτε με μετρητά, είτε με τραπεζική επιταγή. Στη συνέχεια μπορούν να πάρουν και ασφαλιστική ενημερότητα.
Μ’ αυτή τη διαδικασία αντιλαμβάνεσθε ότι οι συνάδελφοι θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να μεταβούν από τις επαρχίες των Νομών στις έδρες των γραφείων ΤΣΜΕΔΕ (Λάρισα , Τρίκαλα & Καρδίτσα), ενώ στις τρείς ημέρες που απομένουν θα υπάρξει αδυναμία εξυπηρέτησης από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ.
Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι απαραίτητα πρέπει να μεριμνήσετε για τις παρακάτω ενέργειες :
α) Να αποσταλούν άμεσα τα ειδοποιητήρια για το Α’ εξάμηνο 2014 και να πληρωθούν με την πάγια διαδικασία πληρωμής εισφορών.
β) Να ληφθεί άμεσα απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής χωρίς επιβαρύνσεις – προσαυξήσεις ώστε να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια οι Συνάδελφοι – Ασφαλισμένοι.
Επειδή το θέμα είναι κατεπείγον λόγω ημερομηνιών, παρακαλώ να προβείτε άμεσα σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.''

Σχόλια