ΥΠΕΚΑ: Δημόσια Διαβούλευση για την Προκήρυξη της Δράσης «Aντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» που θα Υλοποιηθεί στο Πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

"Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προκήρυξης της Δράσης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η παρούσα δράση αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες (καυστήρας, λέβητας, σωληνογραμμή φυσικού αερίου, σύστημα απαγωγής καυσαερίων, υπηρεσίες / εργασίες / υλικά εγκατάστασης, μελέτη κλπ.), προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης των κατοικιών. Δικαιούχος και φορέας ελέγχου της δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού & Εφαρμογής στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου & Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Στο σχέδιο της προκήρυξης καθορίζονται οι επιλέξιμες κατοικίες, ο επιλέξιμος εξοπλισμός και το ύψος της επιχορήγησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι διαδικασίες εφαρμογής της δράσης (κατάθεση και έλεγχος αίτησης, κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης, έλεγχος φυσικού αντικειμένου, άδεια χρήσης φυσικού αερίου και έκδοση παραστατικών), οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων και η διαδικασία πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης προς τον ανάδοχο.
Καλούμε τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων, έτσι ώστε η επικείμενη προκήρυξη να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις υπάρχουσες ανάγκες. Θα θέλαμε παρατηρήσεις τόσο για τα σημεία τα οποία θεωρείτε ότι χρήζουν τροποποίησης όσο και για τα σημεία που θεωρείτε ως ισχυρά και επιθυμείτε να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης,  η ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ θα προχωρήσει στην διαμόρφωση του τελικού σχεδίου της προκήρυξη της δράσης.

Τα σχόλιά σας θα διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση eysed@eka.ypeka.gr

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας."

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ


Δείτε το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης στον επόμενο ηλεκτρονικό σύνδεσμο.






Σχόλια