ΥΠΕΚΑ: Νέα Ηλεκτρονική Εφαρμογή για τις Δασικές Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) (http://dp.ypeka.gr/), με στόχο τον περιορισμό της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση χρόνου εργασίας με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ανάρτησης.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν, καθώς επίσης και των αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.).
Σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία δημιουργήθηκε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο. «Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που εγκαινιάζουμε στο ΥΠΕΚΑ αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ η εφαρμογή συνιστά πρότυπο διαλειτουργικότητας για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου» δήλωσε, σχετικά, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.
Με την εν λόγω υπηρεσία, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει άμεση, πλήρη, λεπτομερή και ανεμπόδιστη πρόσβαση και γνώση των αποφάσεων που αφορούν Πράξεις Χαρακτηρισμού και αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.
Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία ανάρτησης και δημοσίευσης σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε, μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος, οι πιστοποιημένοι χρήστες- υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας- να αναρτούν τις πράξεις χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογούν τα στοιχεία ταυτότητας της Διοικητικής Πράξης Χαρακτηρισμού, ούτε να εισάγουν το αρχείο της Απόφασης.
Τα στοιχεία αυτά είναι ήδη καταχωρημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αντλούνται αυτόματα από το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα, ενώ ο χρήστης καλείται με απλή και φιλική διαδικασία να εισάγει μόνο το Τοπογραφικό Διάγραμμα της Πράξης.



Δείτε παρακάτω το ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΕΚΑ για την λειτουργία της ιστοσελίδας.





Σχόλια