ΣΠΜΕ: Κατάπτυστο και Αντεπιστημονικό το Σχέδιο Π.Δ. του Ν.4254/2014

"1) Από τον Μάρτιο του 2014 βιώνουμε το «ξεσάλωμα» των συγγενών κλάδων εις βάρος μας και την στοχοποίηση του Σ.Π.Μ.Ε. από κύκλους του Τ.Ε.Ε. Η ιστορία που ζήσαμε με το «αρ. 8» φαντάζει πιλοτική εφαρμογή γενικότερου καταστροφικού σχεδίου.

2) Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή του Ν. 4254/2014 («επαγγελματικών δικαιωμάτων») το Τ.Ε.Ε. είναι ο μόνος φορέας  Διπλωματούχων Μηχανικών που συμμετέχει - με εξέχοντα μάλιστα και τελικώς καθοριστικό ρόλο («σύμφωνη γνώμη»).
Παρά τις έγκαιρες αντιδράσεις μας, δεν κατέστη δυνατή η ανακοπή της πρακτικά ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του Τ.Ε.Ε. στην εν λόγω επιτροπή.

3) Δυστυχώς, η στάση του Σ.Π.Μ.Ε. επιβεβαιώθηκε και με το (ηλεκτρονικά πλέον διακινούμενο) σχέδιο Π.Δ. του εν λόγω Νόμου το οποίο τεκμηριώνεται ως ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΝΤΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ που πρέπει να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.
Είναι προφανώς μεροληπτικό υπέρ συγκεκριμένων κλάδων, είναι δε εξόφθαλμα και άδικα «φιλικό» προς τον κλάδο του ενεργού εκπροσώπου του Τ.Ε.Ε. Εκχωρεί απλόχερα αντικείμενα (που διεθνώς αφορούν μόνον τους Π.Μ.) σε άλλους, ενώ «κουρεύει» τους Π.Μ. στερώντας τους τον παραδοσιακό τους ρόλο.
Τελικώς έρχεται σε αντίθεση με το ήμισυ του πλήθους των Μηχανικών που αφορά το Π.Δ. (Π.Μ. > 50% [Π.Μ. + Α.Μ. + Α.Τ.Μ.] )
Είχαμε καλέσει (και στην πρόσφατη Γ.Σ.) όλους τους εκπροσώπους των Π.Μ. (στο Τ.Ε.Ε., στα Περιφερειακά Τμήματα, στους τοπικούς Συλλόγους κ.α.) να ξεκαθαρίσουν : «Με ποιόν είναι» και «τι θέλουν να κάνουν».
Δεν είναι όμως καιρός για ενδοσκόπηση. Θα συνεχίσουμε με στόχο την αρραγή ενότητα του Κλάδου μας.
Υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν τα παλαιο-συνδικαλιστικά παιχνίδια (παραπληροφόρηση, «τάκλιν» στο προεδρείο, απόκρυψη των ευθυνών με άσκοπες καταγγελίες που αντί να απευθύνονται στους υπευθύνους απευθύνονται σε άλλους, σουρεαλ πολιτικά κείμενα, κλπ).

Την ευθύνη των χειρισμών την έχουν οι εκπρόσωποί μας στο Τ.Ε.Ε. και σε αυτούς απευθυνόμαστε. 

Σε αυτό το πνεύμα το προεδρείο του Σ.Π.Μ.Ε. ενημέρωσε (πάλι) τη διοίκηση του Τ.Ε.Ε. στην πρόσφατη Αντιπροσωπεία (21.03.2015). Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης ετέθη συγκεκριμένη ερώτηση στην Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε και παράλληλα το προεδρείο είχε ειδικότερες συνομιλίες με μέλη του προεδρείου και της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε.

Η θέση του τακτικού εκπροσώπου του Τ.Ε.Ε. στην επιτροπή του Ν. 4254/2014 πρέπει να καλυφθεί από έναν ΕΠΑΡΚΗ Συνάδελφο, γνώστη της διεθνούς πρακτικής και της ελληνικής παράδοσης.


Συνεχίζουμε την προσπάθεια.


Με Εκτίμηση,

Βασίλειος Μπαρδάκης
Πολιτικός Μηχανικός, Δρ
Πρόεδρος Σ.Π.Μ.Ε.


ΥΓ για να μην παρεξηγηθούμε για συντεχνιακά παιχνίδια : ως εκπρόσωποί μας νοούνται οι Συνάδελφοι που ψηφίζονται από εμάς στις εκλογές – ασχέτως ειδικότητας."




Σχόλια