ΣΠΜΕ Ανακοίνωση: Κινητικότητα ΤΕΕ για Επ. Δικαιώματα & Οικονομικά ΣΠΜΕ

 
"Το προεδρείο μας χαιρετίζει την δραστηριοποίηση του Τ.Ε.Ε. για τα Ε.Δ. (επαγγελματικά δικαιώματα) και την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή του ν. 4254/2014 («Κυριτσάκη»)
 
Θετικά Μηνύματα
Την Παρασκευή 03.04.2015 ο πρόεδρος του Σ.Π.Μ.Ε. είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προεδρεύοντα της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Θ. Σεραφίδη και με το μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Γ. Στασινό.
Η β’ αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ε. κα Μοροπούλου προσκάλεσε τον πρόεδρο του Σ.Π.Μ.Ε. και την Ε.Ε. Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ε. σε ευρεία σύσκεψη (21.04.2015) κατά την οποία θα γίνει γενική ενημέρωση για τις θέσεις του Τ.Ε.Ε. και τις σχετικές εξελίξεις και θα καθοριστούν οι δράσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση της απόφασης της Δ.Ε. Τ.Ε.Ε.
Το Τ.Ε.Ε. με σημερινή επιστολή του δρομολογεί - επίσημα - διαδικασίες κατανομής επιχορηγήσεων ανά Σύλλογο.
Το προεδρείο μας χαιρετίζει την δραστηριοποίηση του Τ.Ε.Ε. για τα Ε.Δ. (επαγγελματικά δικαιώματα) και την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή του ν. 4254/2014 («Κυριτσάκη») - δια του προεδρεύοντος κου Σεραφίδη.
Τα μηνύματα που έχουμε απ’ τις παραπάνω επικοινωνίες, τα οποία αποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεων &  συζητήσεων της πρόσφατης συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. (περί Ε.Δ. και οικονομικών ΣΠΜΕ), δείχνουν ομαλοποίηση των σχέσεων και καλλιεργούν συνθήκες Ίσης και δίκαιης Μεταχείρισης.
Το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου προχώρησε σε αυστηρή παρέμβαση για τα Ε.Δ., ενώ αναμένονται ανάλογες κινήσεις από τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα του Τ.Ε.Ε. - αφού οι μεθοδεύσεις αποτελούν προφανή επίθεση στον ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.
Στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιούνται ήδη τα Τοπικά Τμήματα του Σ.Π.Μ.Ε. Ομοίως, και οι «αδελφοί» Σύλλογοι Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών συνδράμουν τις προσπάθειες του κεντρικού προεδρείου και ενεργοποιούν τα Περιφερειακά Τμήματα του Τ.Ε.Ε.
Ο Γ.Γ. του Σ.Π.Μ.Ε. Ελ. Αβραμίδης συμμετείχε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Μ.Θ. (Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης) - σε συνέχεια των προτάσεων του προέδρου του Σ.Π.Μ.Θ. Κώστα Χατζή για παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις με θέμα την επαπειλούμενη συρρίκνωση επαγγελματικΩν & ΕργασιακΩν δικαιωμάτων.



Ανησυχίες
i. Την Παρασκευή 03.04.2015 (μετά την από 01.04.2015 συνημμένη επιστολή) ο πρόεδρος του Σ.Π.Μ.Ε. είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού και πρόεδρο της επιτροπής του ν. 4254/2014, κο Κυριτσάκη. Δυστυχώς, παρά τις αντιδράσεις, η αναστολή φαίνεται ότι θα έχει μικρή διάρκεια εάν δεν μεσολαβήσουν νομοθετικές ή  εκτελεστικές πρωτοβουλίες.
ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ, ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ. 
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ο επιμελητής της Ε.Ε. Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ε., Συν. Γ. Τσιαμτσιακίρης, υπέβαλε  ερωτήσεις στον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Τ.Ε.Ε. (επιτροπής ν. 4254/2014) αλλά περιέργως δεν πήρε απάντηση. Η αποφυγή απάντησης προκάλεσε και την εύλογη παρέμβαση του προέδρου της Αντιπροσωπείας Συν. Ι. Κυριακόπουλου.
ii.  Η αξιολόγηση - από οικονομικούς συμβούλους - του «ανοίγματος» ή «κλεισίματος» των δραστηριοτήτων των Μηχανικών Δημοσίων Έργων (μελετητών ή κατασκευαστών) και διασταλτικά των Ιδιωτικών Έργων (αν θα υπάρχει κοινό πλαίσιο) είναι - μάλλον - σε εξέλιξη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια."
   
 
Πηγή: http://spme.gr/

 

Σχόλια