Επιστολή ΤΕΕ στον Πρωθυπουργό. Παρέμβαση για το Κτηματολόγιο

Tην αντίθεσή του στην πρόταση για το νέο τρόπο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, που περιλαμβάνεται στη «λίστα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Αναλυτικά, η επιστολή του ΤΕΕ έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Γίναμε κοινωνοί των προτάσεων της εθνικής διαπραγμάτευσης, που περιλαμβάνονται στη «λίστα μεταρρυθμίσεων» και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συμπεριλαμβάνεται και πρόταση για το νέο τρόπο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά σε θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Απεναντίας, βρίσκει το ΤΕΕ κάθετα αντίθετο.
Το ΤΕΕ, έχει δικαιωθεί (δυστυχώς) σε όλες τις προτάσεις του αναφορικά με τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και για μια ακόμη φορά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγράψει, τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι σίγουρο ότι:
•θα υπερδιπλασιάσει το τελικό κόστος σύνταξης του Κτηματολογίου,
•θα επιβαρύνει, οικονομικά, πρόσθετα τους πολίτες
•θα απαξιώσει το πρόγραμμα στην κοινωνία,
•θα σπαταλήσει Δημόσιο χρήμα, μια και οι μελέτες θα πρέπει να επανεκπονηθούν και διπλοπληρωθούν, σύμφωνα με τη σημερινή εμπειρία της αντίστοιχης εφαρμογής των «Ενεργών τίτλων»
Ταυτόχρονα θα αναστείλει, για μια ακόμη φορά, τη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας (με την ακύρωση των διαγωνισμών, όπως εισηγείται η υπόψη «λίστα μεταρρυθμίσεων» ).
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Το ΤΕΕ είναι πάντα στη διάθεσή σας καθώς και της κυβέρνησης για να εκπληρώσει το ρόλο του ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας.
Είμαστε περισσότερο από σίγουροι, ότι η συμμετοχή του ΤΕΕ θα αποτρέψει τυχόν αστοχίες και θα συμβάλλει για μια ακόμη φορά στην ανάπτυξη.
Ειδικότερα για το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου έχει ενεργοποιήσει το «Παρατηρητήριο Εθνικού Κτηματολογίου» με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων φορέων.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια."



Πηγή: http://web.tee.gr/

Σχόλια