ΥΠΑΠΕΝ: Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» θα Αναμορφωθεί και θα Συνεχιστεί

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα αναμορφωθεί και θα συνεχιστεί, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Σπύρου Δανέλλη (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ).
Ειδικότερα ο υπουργός ΠΑΠΕΝ ανάφερε ότι στο πρόγραμμα αυτό θα μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να ενταχθούν πάνω 40.000 πολίτες. «Θέλουμε – τόνισε - αυτό το πρόγραμμα να το αναμορφώσουμε, να φτιάξουμε έναν νέο οδηγό. Η βασική μας κατεύθυνση είναι το πρόγραμμα αυτό να προσανατολιστεί στις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή θα είναι μια ιδιαιτερότητα της νέας προγραμματικής περιόδου για το πρόγραμμα».



Όσον αφορά το προηγούμενο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε στην περίοδο 2007 – 2014, έχει καλύψει μέχρι σήμερα περίπου 50.000 κατοικίες, ο υπουργός ανάφερε ότι  δυστυχώς, αδικαιολόγητα γίνονταν δεκτές αιτήσεις από ένα σημείο και πέρα, διότι ήταν γνωστό ότι οι πόροι του προγράμματος ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι αιτούντες. Ωστόσο πρόσθεσε πως καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για να μπορέσουν να δίνονται κανονικά και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές υποχρεώσεις για την εκπλήρωση του. Ταυτόχρονα εξήγησε ότι για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά οι τράπεζες «οι οποίες καθυστερούν τις σχετικές δόσεις και επομένως ταλαιπωρούν τους πολίτες», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται σχετική κοινοτική οδηγία εμπρόθεσμα σε σχέση με τις κοινοτικές προδιαγραφές.


Πηγή: http://ypeka.gr/


Σχόλια