Γ. Στασινός: Η Ατζέντα του Νέου Προέδρου του ΤΕΕ

Τις προτεραιότητες του ΤΕΕ ανέλυσε ο νέος πρόεδρός του Γιώργος Στασινός κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης με διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Η δημιουργία αποτελεσματικών ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών, με στόχο την απλούστευση, τη διαφάνεια και την αντικειμενικοποίηση των διαδικασιών, η επιστημονική αναβάθμιση και πιστοποίηση του τεχνικού κόσμου, καθώς επίσης και οι εποικοδομητικές παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο πρόκειται να τεθούν ψηλά στην ατζέντα του νέου προεδρείου του ΤΕΕ.
Κεντρικός στόχος του ΤΕΕ είναι η δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς του πολίτες και τους μηχανικούς σε θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας, σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο για όλο τον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Στασινός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε εναλλακτικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δυνατότητες που υπάρχουν σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών, χαρακτηρίζοντάς τες ως «βασικούς πυλώνες για την έξοδο από την κρίση».



Σε σχέση με την χωροταξία, τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης του έργου του Κτηματολογίου, καθώς επίσης και ενός ευρύτερου εθνικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, έτσι ώστε «να μην μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι σκέπτεται», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, επεσήμανε ότι έμφαση πρόκειται να δοθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση και αποδοτικότητα του κτιριακού δυναμικού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα πρωτοβουλίες πρόκειται να αναληφθούν σε σχέση με την αναστήλωση, αναπαλαίωση και συντήρηση κτιρίων.
Τέλος, ο κ. Στασινός δήλωσε ότι ως πρόεδρος του ΤΕΕ προτίθεται «να σταθεί δίπλα στην πολιτεία, έτσι ώστε να πάει η χώρα μπροστά, ασκώντας παράλληλα εποικοδομητική κριτική», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.



Σχόλια