Στασινός Γ.: Προτεραιότητα η Χρηματοδότηση των Έργων (Video)

Συμφωνία για να προχωρήσει η χρηματοδότηση στα μεγάλα και μικρά έργα σε όλη τη χώρα, ζήτησε ο  Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Έμφαση στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας έδωσε σε χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Όπως τόνισε, πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας, να επανεκκινήσει η οικονομία και να προχωρήσει και πάλι η χρηματοδότηση στα μεγάλα και μικρά έργα, σε όλη τη χώρα. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, υπογράμμισε επίσης ότι είναι ανάγκη η αλλαγή κατεύθυνσης στη φορολόγηση των ακινήτων με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της αγοράς και πρόσθεσε ότι πρέπει να φορολογούνται μόνο τα ακίνητα που παράγουν εισόδημα. 








Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας και στο να τρέξει η οικονομία γρήγορα μπροστά». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ το πρώτο βήμα είναι να επιτευχθεί κάποια συμφωνία, «να ξεκολλήσουμε από αυτή την καθημερινότητα στην οποία είμαστε σχεδόν ένα χρόνο τώρα και να προχωρήσουμε, να τρέξουμε μπροστά συμβάλλοντας και εμείς το μέγιστο». Και τόνισε ότι ο τεχνικός κόσμος είναι ο απαραίτητος παράγοντας ώστε να πάνε γρήγορα τα έργα και η ανάπτυξη. Κλείνοντας ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης γνωρίζει καλά τις προτεραιότητες, διεκδικούσε άλλωστε τα ίδια ως πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ και θα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τη χώρα.
Στόχος η ανάπτυξη        
Αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, είπε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ότι  «δεν έχουμε ούτε ενημέρωση ούτε εικόνα για το τι γίνεται και πού οδηγούμαστε αυτή τη στιγμή γιατί γίνεται και η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με τους εταίρους οπότε δεν γνωρίζουμε».
Σε ερώτηση αν πρέπει οριζόντια να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Στασινός τόνισε: «Όχι οριζόντια. Πρέπει να δούμε τις πραγματικές αξίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ακίνητα. Επίσης η εκτίμησή μας είναι ότι πρέπει να φορολογείται ένα εισόδημα που έρχεται από τα ακίνητα. Όταν δεν έχεις εισόδημα από κάποιο ακίνητο δεν μπορεί να φορολογείσαι για αυτό το ακίνητο. Και επίσης πρέπει να ξαναδούμε τα αγροτεμάχια γιατί υπάρχουν για παράδειγμα να πω από την περιοχή από την οποία κατάγομαι, από τα κεντρικά Τζουμέρκα από τα οποία κατάγεται και ο Πρωθυπουργός, δεν είναι δυνατόν για μια καλύβα ενός παππού που μένει χίλια χρόνια να προσπαθούμε να φορολογήσουμε ένα αγροτεμάχιο… Δεν γίνεται να φορολογούμε ένα ακίνητο, μια καλύβα ενός παππού που δεν έχει φορολογηθεί ποτέ στη ζωή του και δεν φέρνει και κάποια έσοδα.  Αν λύναμε το πρόβλημα να το κάνουμε αλλά επειδή δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα είναι λάθος αυτή η αντιμετώπιση».  Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα δημόσια έργα ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή η έλλειψη που υπάρχει είναι στη χρηματοδότηση. Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα με τους εταίρους και δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία δεν νομίζω ότι θα υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα. Τα έργα δεν σταμάτησαν αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν προφανώς». Και συμπληρώνοντας είπε πως «δεν έχει διακοπεί κάποια συγκεκριμένη σύμβαση, αλλά δεν υπάρχει ρευστότητα. Δεν γίνονται με το ρυθμό που θα έπρεπε να γίνονται. Αυτό σημαίνει ότι μένει πίσω και η ανάπτυξη της χώρας». Τέλος, σε ερώτηση, ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ως Τ.Ε.Ε., ο κ. Στασινός δήλωσε: «Το βασικό πρόβλημα είναι αυτό που αντιμετωπίζει και η χώρα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας και στο να τρέξει η οικονομία γρήγορα μπροστά.  Το πρώτο βήμα όμως για να γίνουν όλα αυτά είναι να επιτευχθεί κάποια συμφωνία, να ξεκολλήσουμε από αυτή την καθημερινότητα στην οποία είμαστε σχεδόν ένα χρόνο τώρα και να προχωρήσουμε, να τρέξουμε μπροστά συμβάλλοντας και εμείς το μέγιστο. Γιατί γνωρίζετε ότι ο τεχνικός κόσμος είναι αυτός που μπορεί να είναι ο απαραίτητος παράγοντας ώστε να πάνε γρήγορα τα έργα και η ανάπτυξη. Οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, ο αναπληρωτής Υπουργός και πρώην Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου γνωρίζει τις προτεραιότητες. Τα έλεγε και ως Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έχουμε άριστες σχέσεις και νομίζω μπορεί και αυτός να συμβάλει μόλις επιτευχθεί κάποια συμφωνία ώστε να τρέξουν τα πράγματα γρήγορα. Εμείς σίγουρα θα είμαστε στο πλευρό του και θα βοηθήσουμε την οποιαδήποτε Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα».


Πηγή: http://web.tee.gr/


Σχόλια