ΣΠΜΕ: Δράσεις Ανακοπής του Brain Drain

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος την Τρίτη 15 Μαρτίου με θέμα «Εξαγωγή τεχνογνωσίας από Έλληνες Πολιτικούς Μηχανικούς».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μπαρδάκη Β. το φαινόμενο της μετανάστευσης επιστημονικού δυναμικού έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Περίπου 3.000 μηχανικοί έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Οι κυριότερες χώρες που κατευθύνονται είναι ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές όπως Γερμανία, Δανία, αλλά και η Μέση Ανατολή με κυρίαρχη την περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Ο Β. Μπαρδάκης θεωρεί πως οι Έλληνες μηχανικοί είναι εξοικειωμένοι με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα κατασκευών, γεγονός που μπορεί να τους εξασφαλίσει ρόλο υπεργολάβου σε πολλά έργα στη διεθνή αγορά.
Για αυτό και σε συνεργασία με την πολιτεία και άλλους φορείς, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών δρομολογεί μία σειρά από πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να εξάγουν την τεχνογνωσία των Ελλήνων μηχανικών και να συγκρατήσουν το κύμα φυγής προς το εξωτερικό. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου και θα αναμεταδίδεται σύγχρονα (live streaming) σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κόρινθο, Λάρισα, Ναύπλιο, Ρόδο, Σπάρτη, Τρίπολη, Χίο κ.α.).
Θα αναδειχτούν τα πλεονεκτήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια εξαγωγής τεχνογνωσίας που θα αποτρέψει τη μετανάστευση και θα συμβάλει στην επιστροφή Ελλήνων μηχανικών από το εξωτερικό.

Ενημερωθείτε παρακάτω για το σχετικό δελτίο τύπου.
















Πηγή: http://www.euro2day.gr  

Σχόλια