ΚΕΑΟ: Τριμηνιαία Έκθεση Προόδου (Ιανουάριος-Μάρτιος 2016). 15,7 Δισ. οι Οφειλές

Στο Κ.Ε.Α.Ο. έχει δημιουργηθεί Ενιαίο Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών, στο οποίο εντάσσονται οφειλέτες από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) για τους οποίους πληρούνται οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν από τις οικείες διατάξεις. Το Κ.Ε.Α.Ο. διαχειρίζεται τις οφειλές όπως αυτές διαμορφώνονται και αποστέλλονται από τους ΦΚΑ, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη του προσδιορισμού του ύψους και του είδους των οφειλών. Η είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Κ.Ε.Α.Ο. παραμένει στην αρμοδιότητα των Φορέων.
Με την νομοθεσία για την σύσταση του Κ.Ε.Α.Ο. προβλέφθηκε η σταδιακή διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΦΚΑ στο Κ.Ε.Α.Ο. Από τον Μάιο του 2014, με την με αρ. πρωτ. οικ.13822/1089/2-5-2014 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θεσπίστηκαν πρόσθετα κριτήρια για την ένταξη των θεωρητικά εισπράξιμων οφειλών στο Κ.Ε.Α.Ο.


Tα συγκεντρωτικά στοιχεία της ένταξης οφειλετών στο Κ.Ε.Α.Ο. ανά ΦΚΑ και κατά χρονολογική σειρά δίνονται στους πίνακες που ακολουθούν:








Στοιχεία τρέχοντος υπολοίπου οφειλών:


Παλαιότητα οφειλών:


Στοιχεία ρυθμίσεων:






Συνολικές εισπράξεις έως τον Μάρτιο 2016:



Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της έκθεσης.


Πηγή: http://www.ika.gr/  

Σχόλια