Απόφαση του ΣτΕ Σχετικά με το Επαγγελματικό Δικαίωμα Σύνταξης Εξαρτημένων Τοπογραφικών Διαγραμμάτων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.) απέστειλε στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το επαγγελματικό δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων, μετά και την 267/2016 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, «είναι ξεκάθαρο και χωρίς καμία αμφισβήτηση ότι αποκλειστικό δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων μέχρι την έκδοση των Π.Δ. που προβλέπονται από τον Ν. 4254/2014, έχουν οι Διπλωματούχοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί και οι Διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί των Πολυτεχνικών Σχολών. Συνεπώς κάθε πράξη η οποία έχει συντελεστεί με τοπογραφικό διάγραμμα συνταγμένο από μη έχοντα το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ανακληθεί αυτοδικαίως με τεράστιες συνέπειες για τον πολίτη. Σας καλούμε να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή σε όλα τα μέλη σας, προκειμένου να είναι ενήμεροι για την κείμενη νομοθεσία».

Δείτε παρακάτω την επιστολή.


Την απόφαση του ΣτΕ 267/2016.


Το σχετικό σημείωμα επί της απόφασης.




Σχόλια

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ Απάντηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Τ.Ε.Ε Δυτ. Μακεδονίας περί αρμοδιότητας σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων:

    http://www.b2green.gr/el/post/39007/apantisi-peri-armodiotitas-syntaxis-exartimenon-topografikon-diagrammaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    http://www.larissanet.gr/2016/10/09/35-monimes-theseis-stin-trapeza-tis-ellados/

    ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΕΚΙΜΕΝΟ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Σύνταξη στατικών προμελετών, μελετών νέων κατασκευών, ενίσχυση υφισταμένων κατασκευών, αποκατάσταση βλαβών σε φέροντα δομικά στοιχεία. Έλεγχοι φέρουσας αντοχής, γνωματεύσεις και τεχνικές εκθέσεις επί στατικών θεμάτων.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΠΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου