Νέα Ημερομηνία - ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 - ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στον Σ.Π.Μ.Ε. (Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος) :

Κυριακή 2 Απριλίου 2023, Ώρες : 8.00 π.μ. - 10.00 μ.μ.

Στο Τμήμα ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας για τις εκλογές του Συλλόγου κάλπες θα στηθούν στη Λάρισα στο κτίριο του ΤΕΕ Καλλιθέας 7 & Τζαβέλλα (2 κάλπες : μία (1) για τα κεντρικά όργανα και μία (1) για το τοπικό Δ.Σ. του Συλλόγου), στα Τρίκαλα στα γραφεία της Νομαρχιακής ΤΕΕ Τρικάλων Καποδιστρίου 6 (1 κάλπη : μία (1) για τα κεντρικά όργανα του Συλλόγου) και στην Καρδίτσα στα γραφεία της Νομαρχιακής ΤΕΕ Καρδίτσας Καζαμπάκα 4 (1 κάλπη : μία (1) για τα κεντρικά όργανα του Συλλόγου).

Α. Οδηγίες προς ψηφοφόρους :

Οι συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές οφείλουν να είναι 1.ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ (ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023) και 2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ) απέναντι στο Σύλλογο.

Α1. ΕΓΓΡΑΦΗ

Α1α. ΕΓΓΡΑΦΗ στο Σύλλογο (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για ψηφοφορία στις επερχόμενες εκλογές η οποία αφορά νέα μέλη και όσους δεν είναι σίγουροι για προγενέστερη εγγραφή τους) :

- Όσοι συνάδελφοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου είναι σίγουρα εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο.

- Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν εγγραφεί στο Σύλλογο ή δεν είναι σίγουροι για προγενέστερη εγγραφή τους προχωρούν σε ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής νέου μέλους ως εξής :

- Επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://www.spme.gr/account/signup/ συμπληρώνουν τα υποχρεωτικά πεδία και ελέγχουν εάν η εγγραφή μπορεί να ολοκληρωθεί :

- Εάν ΝΑΙ τότε μεταφέρονται στη σελίδα ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω κάρτας της συνδρομής των 6.00 €, πληρώνουν τη συνδρομή τους εκτυπώνοντας και την απόδειξη και εγγράφονται στο Σύλλογο ως νέα μέλη με δυνατότητα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και την απόδειξη εξόφλησης της συνδρομής.

- Εάν ΟΧΙ και εμφανίζεται στο πεδίο αριθμού μητρώου ΤΕΕ το μήνυμα : «Προφίλ χρήστη με αυτό το Αριθμός μητρώου Τ.Ε.Ε. υπάρχει ήδη» σημαίνει πως είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο οπότε είτε προχωρούν στο Α1β βήμα που περιγράφεται παρακάτω είτε προσέρχονται την ημέρα των εκλογών και ψηφίζουν προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και καταβάλλοντας ταυτόχρονα τη συνδρομή τους των 6.00 €.

Α1β. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ - Επικαιροποίηση στοιχείων (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για ψηφοφορία στις επερχόμενες εκλογές)

- Τα εγγεγραμμένα μέλη, εφ' όσον το επιθυμούν, επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://www.spme.gr/melh/perioxi-melon/account-recover/ συμπληρώνουν τα υποχρεωτικά πεδία, μεταφέρονται στη σελίδα ηλεκτρονικής πληρωμής μέσω κάρτας της συνδρομής των 6.00 €, πληρώνουν τη συνδρομή τους, ελέγχουν και επικαιροποιούν τα στοιχεία εγγραφής τους και καθίστανται πλέον οικονομικά ενήμερα με δυνατότητα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. (Σημ. Σε περίπτωση αδυναμίας ανάκτησης εγγεγραμμένου μέλους, παρά την ορθότητα των συμπληρωθέντων πεδίων, είτε προσερχόμαστε την ημέρα των εκλογών και ψηφίζουμε προσκομίζοντας την αστυνομική μας ταυτότητα και καταβάλλοντας ταυτόχρονα τη συνδρομή μας των 6.00 € είτε επικοινωνούμε με την τεχνική υποστήριξη μέσω mail info@spme.gr ή τηλεφωνικώς στα τηλ.: 2103291744 / 2103291743 / 2103291610 προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να ψηφίσουμε προσκομίζοντας την αστυνομική μας ταυτότητα και την απόδειξη εξόφλησης της συνδρομής).

Α2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Α2α. Όσα μέλη έχουν πληρώσει ηλεκτρονικά μέσω κάρτας τη συνδρομή τους των 6.00 € στο Σύλλογο, προσέρχονται την ημέρα των εκλογών προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και την απόδειξη εξόφλησης της συνδρομής και ψηφίζουν.

Α2β. Όσα ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ μέλη ΔΕN έχουν πληρώσει ηλεκτρονικά μέσω κάρτας τη συνδρομή τους των 6.00 € στο Σύλλογο, προσέρχονται την ημέρα των εκλογών με την αστυνομική ταυτότητά τους και ψηφίζουν εξοφλώντας ταυτόχρονα επί τόπου τη συνδρομή τους των 6.00 € στο Σύλλογο.

Β. Οδηγίες προς υποψηφίους :

Οι συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές οφείλουν να είναι 1.ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ και 2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ απέναντι στο Σύλλογο (ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023) σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο Α ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ :

Να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους (ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023) είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι είτε ως εκπρόσωποι συνδυασμών ως εξής :

Β1. Για το κεντρικό συμβούλιο Σ.Π.Μ.Ε. Ελλάδος στα κεντρικά των Αθηνών

Β2. Για το τοπικό συμβούλιο Σ.Π.Μ.Ε. Τμήμα Λάρισας στο απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου και συγκεκριμένα :

Β2α. Είτε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κο Μαρκατά Ιωάννη ο οποίος θα βρίσκεται για το σκοπό αυτό στα γραφεία του ΤΕΕ στη Λάρισα (Καλλιθέας 7 & Τζαβέλλα, 4ος όροφος) κατά τις ώρες 11:00 π.μ. με 3:00 μ.μ. την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και την Πέμπτη 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 (ΠΡΟΣΟΧΗ : Τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων) είτε :

Β2β. Είτε μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κο Μαρκατά Ιωάννη (ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023) στα τηλ. 6977 339 368 και 2410 626 308.

Επίσης υπάρχουν οδηγίες επί της εκλογικής διαδικασίας και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://media.spme.gr/filer_public/b7/d1/b7d16e87-dbde-4151-9e13-92068bc5e4fe/odegies_eklogikes_diadikasias.pdf

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΤΑΣ

Σχόλια